Административен съд гр. Силистра предостави за безвъзмездно управление на Кризисен център и Център за обществена подкрепа 8 компютърни конфигурации и 23 монитора, които ще бъдат насочени към потребители на двете услуги. Съдии и служители от административен съд допълнително събраха средства и закупиха видеокамери и тон колони за дарената техника, за да бъде тя окомплектована за нуждите на ученици, които в момента са в онлайн обучение.”Благодарим Ви!”, казват от Женско сдружение “Екатерина Каравелова”, което осъществява чрез проекти и със собствени средства, както и с дарения социалните дейности на двата центъра.
В свой публикация в профила си във Фейсбук Сдружението каза още: “Една самотна майка с две деца е спокойна за топлината в дома си, благодарение на силистренската фирма „СОЛАР – Д” ЕООД, която дари 3 кубика дърва за огрев”.
Напомня се също, ч до края на м. януари 2021 г. продължава кампанията „Подари компютър на дете”. Вече 4 деца получиха своите устройства (3 лаптопа и 1 таблет). Осигурени са още 4 лаптопа, които ще достигнат до своите ученици тази седмица.

Всеки желаещ да стане благодетел може да дари средства по следната банкова сметка, разкрита специално за кампанията:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА /ПИБ/ ГР. СИЛИСТРА, IBAN: BG45FINV91501017504581, BIC: FINVBGSF, ЖС “ЕКАТЕРИНА КАРАВЕЛОВА”.

Поставените са дарителници в зоомагазин “Тарантел” (ул. “Ген. Скобелев” № 17, срещу банка ДСК, и офис на “Изи-Пей” по бул. “Македония” № 125 Е (срещу магазин “Оркус”). Приема се и лаптоп (нов или втора употреба, но в добро състояние).