От врата на врата ще е предизборната кампания на ВМРО за предстоящите парламентарни избори, заяви водачът на листата на партията в Силистра Александър Сабанов. Според него той е единственият в страната кандидат-депутат от гражданска квота, който е водач на листи в два избирателни района. Александър Сабанов води листите на ВМРО в Силистра и Хасково.

От осемте кандидати в листата на „воеводите“ в Силистра седем са от гражданската квота и един е от партията – лидерът й в областта Веселин Георгиев. На първите седем места са Александър Сабанов, Георги Гайдаров, Милен Маринов, Димитър Трендафилов, Владимир Колев, Божидар Боев и Павел Илиев.

Това са улегнали хора с авторитет в града и доказали се специалисти в професиите си, подчерта Сабанов. „По време на позитивната ни предизборната кампания ще покажем какво сме направили като партия и аз като народен представител през последните четири години и какви ще са приоритетите ни през следващите четири“, заяви кандидатът за втори мандат.

„Трудна ще е предизборната кампания в епидемичната обстановка. Винаги съм бил привърженик на срещите и разговорите с хората лице в лице, но тази година няма да е така. Мобилизираме членския състав и симпатизантите и тръгваме от врата на врата. Хората от Силистра добре ме познават и няма да се подведат на провокациите, каквито има на всички избори. Черният пиар вече не помага на тези, които го правят, а само им вреди“ коментира Сабанов.

„Въпреки, че не обичам „парашутизма“ в политиката, партията ми гласува доверие и ме изпрати като национално лице в Хасково. Това е благодарение на активната ми парламентарна дейност и признание на усилията ми в 44-тото Народно събрание“, заяви кандидат-депутатът. Най-лошият съветник и практика в предизборната борба ще бъдат фалшивите новини и черната кампания ще минава през тях. Основен конкурент на ВМРО в Силистренско ще са ГЕРБ, БСП и ДПС. „Надявам се хората да се мобилизират и да не допуснат ДПС във властта. Надявам се гражданите да разберат логиката на постигнатото дотук, а не на това, което се предлага и обещава“, заяви Александър Сабанов.