Школа по модерен балет “Аксел” към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева кани своите приятели и почитатели на юбилеен концерт-спектакъл, посветен на 25-годишнината на школата. Заповядайте на 1 октомври 2020 г. (четвъртък) в Драматичен театър “Сава Доброплодни” от 18:00 часа. Концертът е благотворителен, като събраните средства ще бъдат използвани за финасиране на конкурсни участия на децата от балет “Аксел”.

Входът е с покани на стойност 3 лв., които могат да бъдат закупени на място, непосредствено преди събитието.С ефектен танцов спектакъл балетна школа “Аксел” ще отбележи 25 години от създаването си. Празничната вечер ще започне с тържествено слово на г-жа Гинка Вандева – директор на Обединения детски комплекс в гр. Силистра, която ще даде официален старт на новия творчески сезон за учебното заведение. С обещание за незабравими емоции и невероятна атмосфера, обгърната в магията на танца, сцената ще превземат талантите от балет “Аксел”. В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми, умело подбрани от Адриана Мумджиева. Чаровните танцьори на “Аксел” на възраст от 4 до 18 години ще представят оригинални и въздействащи хореографии в ритъма на модерния и съвременния танц.

Възпитаниците на балет “Аксел” – една от най-успешните и разпознаваеми школи в града, ще зарадват публиката и с най-новия си репертоар от танци. Една прекрасна вечер – истински празник за сетивата, където музиката и танцът се сливат в едно цяло, е поздравът на силистренския балет за всички приятели и почитатели на школата. На 1 октомври школа по модерен балет “Аксел” празнува своя рожден ден. Вече 25 години балетът активно присъства в културния живот на град Силистра, последните 15 от които – под вещото ръководство на Адриана Мумджиева, бивша възпитаничка на школата. Стотици са децата през годините, прекрачили прага на балетна зала и завинаги станали част от голямото танцово семейство на “Аксел”.

Любовта към танца събира ежегодно в редиците на “Аксел” около осемдесет деца на възраст от 4 до 18 години. Участия в благотворителни, общоградски, училищни и самостоятелни концерти – множество са възможностите за изява, които балетната школа предлага. Отличителна черта на балета е атрактивният репертоар от авторски хореографии на Адриана Мумджиева, който включва модерни, съвременни, джаз, характерни, тематични и класически танци. Изящно подчертани с дизайнерски сценични костюми, изпълненията на “Аксел” са повод за възхищение не само сред силистренската публика. С многобройни награди от национални и международни конкурси и фестивали в своя актив, балет “Аксел” се е доказал във времето като школа за развитие на таланти.