От община Силистра съобщиха, че в условията на извънредно положение и противоепидемични мерки в Силистра на 6 май – Ден на Българската армия, Георгьовден, не се предвижда общ ритуал на Мемориала “Военно гробище на загиналите в Първа световна война”. Своята почит институциите и гражданите могат да поднесат в свободен порядък по свой избор на време, спазвайки дистанция и носейки маски. Екипът на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов ще поднесе своята почит и признание в 11,00 ч.

Очаква се по подобен начин да бъде честван и 9 май – Ден на победата над хитлеристка Германия и 75 години от края на Втората световна война, по традиция на паметника “31 Силистренски пехотен полк – Железен” със Стена на славата.

Традиционната инициатива „Безсмъртният полк“ ще бъде отложен във времето, съобщи председателят на Руския клуб Нина Георгиева. Шествието със снимки на съветските ветерани на техни потомци, живеещи в Силистра, няма да се проведе и в Русия на 9 май, а на по-късна дата, уточниха от клуба.