Днес семейството на 29-годишната Джеврие Юнуз вместо да се радват на бебе, чакат резултати от аутопсия. Младата жена от с. Водно починала вчера в болницата в Дулово. Случаят бе потвърден от окръжния прокурор Теодор Желев. Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за смъртта. Резултатите от аутопсията очаква и гинекологът, наблюдаващ бремеността на Джеврие – д-р Любомир Минков. Той следил състоянието на жената и е изненадан от развоя на случая. Нищо не предполагало летален изход. Д-р Минков наблюдавал и предните две бременности на Джеврие.

Тя оставя две момиченца на 5 и на 2 години. Третото дете щяло да бъде момче. Д-р Минков съобщи, че жената не е имала никакви оплаквания. Терминът й бил за 12 октомври. Тъй като предишните раждания са били с цезарово сечение, по план е трябвало вчера жената да бъде приета в болницата и днес да я оперират. Такава е практиката, уточни д-р Любомир Минков, да правим цезарово седмица преди термина.

Рано сутринта в понеделник, към 4,20 ч. тя се оплакала на съпругa си, че й е лошо. Причерняло й пред очите. Той се обадил на баща си, който пък подал сигнал до 112. “Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60”, разказа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие.

Предната вечер били до късно заедно. “Тя дори радостна говори със съпругата ми, която работи в Турция. Била приета веднага в болницата. От Силистра бързо пристигнал и д-р Минков. Тя беше в тежко състояние”, сподели свекърът.

“Изпадна в клинична смърт и пристъпихме към реанимационни мероприятия, но нищо не помогна. Нямам обяснение какво се случи и каква е причината. Аутопсията ще покаже”, коментира гинекологът.