Щормово предупреждение за днес и утре до институциите за предприемане на превантивни мерки разпрати Метеорологичната обсерватория в Силистра.

До полунощ утре под влияние на циклонален вихър, който ще се разположи над западната част на Черно море се очаква сериозна валежна обстановка в Източна България, предупреди Метеорологичната обсерватория. С прекъсвания ще вали дъжд, на места придружен от гръмотевици. Очакваните количества в Добруджа са 50-70 л/кв. м, в западната част на област Силистра – до 20-25 л/кв. м.

Ще е ветровито, вятърът ще е от север-северозапад. Хладно за средата на юни с минимални температури между 11 и 16, преобладаващи максимални от 17 до 22 градуса.

На 18-ти все още ще има превалявания, но значително по-слаби като количество, интензивност и обхват.

От четвъртък до неделя облачността ще е променлива, често значителна. Ще има краткотрайни превалявания, значително по-слаби като количество и обхват. Възможни са гръмотевици. Ветровито ще е отново в петък. Температурите на въздуха много бавно и плавно ще се повишават, оставайки все още малко по-ниски от обичайните за периода.

В началото на следващата седмица през нощта ще се изяснява. Преди обяд ще е слънчево, а след обяд с изолирани, предимно слаби краткотрайни валежи от дъжд. Дневните температури към вторник ще достигат 27-32 градуса.