130 нови книги подари Александър Тодоров, организатор и спонсор на благотворителния маратон „Чрез спорт към знание” на Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра. Книгите са купени със средствата, които спонсорите на събитието даряват за всяка направена обиколка /спортно ходене или крос/ от 400 метра в Дунавския парк. Инициативата се проведе на 11 ноември с участието на 241 силистренци, пробягали над 990 км, а събраните средства бяха 2482 лева.

Александър Тодоров организира благотворителни спортни събития, чиято идея е да мотивира хората да обръщат повече внимание на спорта и знанието. Спортът е здраве, а знанието – свобода, и целта на организатора е да има повече здрави, знаещи и мислещи хора. Посланието към гражданите на Силистра е да посещават Регионална библиотека „Партений Павлович”, да се потопят в океана от знания, да открият своя любим жанр или автор и да дадат пример на хората около тях, които все още нямат регистрация в най-голямата силистренска библиотека.

Читателите ще могат да заемат новите книги от 2 декември и ще ги разпознаят чрез логото на инициативата.

Екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович” изказва своята благодарност на всички – организатори, спонсори, участници – които за поредна година осъществиха благородната инициатива!