С предписание от Регионалната здравна инспекция един от деветите класове на Езиковата гимназия „Пейо Яворов“ излиза в карантина и в продължение на 14 дни ще се обучава в електронна среда от разстояние. Причината е дете от класа, което вчера към 9,00 ч. е почувствало неразположение и си е тръгнало. По-късно му е направен PCR-тест, който е дал положителен резултат и едва след това е издадено предписанието от РЗИ.

В момента здравните инспектори трябва да установят контактите му извън училище. Учителите, които са влизали в часовете на този клас подлежат на наблюдение, тъй като са ползвали лични предпазни средства. „Момчето се чувства добре, говорих с него по телефона, уточни за “Силистренски бряг” директорът на гимназията Магдалена Атанасова.

Така в Силистренско три паралелки ще се обучават дистанционно. В понеделник в СУ “Христо Ботев”, село Паисиево, Дуловско 2 паралелки са карантинирани от РЗИ – 6 и 11 клас, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Директорът на РЗИ Силистра д-р Теодора Начева поясни, че децата са били контактни на учителка, която дала положителен резултат за COVID-19.

Училищата и детските градини в областта подават всяка сутрин до 9,00 ч. нови случаи от последните 24 часа – заразени и карантинирани деца и ученици, педагогически специалисти, непедагогически персонал.