„Български пощи“ ЕАД уведомява, че последната седмица се разпращат изключително много фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството. Те са под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон. За целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни /електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др./ и да заплати такса.

В повечето случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка.

Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. През последните години „Български пощи“ ЕАД не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната страница на дружеството и в медиите.