Като неверни твърдения и откровени инсинуации определи Вяра Емилова публикация в централна медия, копирана от местни сайтове за това, че има вероятност да води листата на БСП в Силистра за предстоящите парламентарни избори.

„Все още няма решение на Националния съвет по този въпрос, но вече се създават интриги. Може би ги пускат, за да създадат излишно напрежение между колегите“, заяви силистренката, която е член на Изпълнителното бюро и секретар по общите дейности на партията.

Вяра Емилова бе определена като “върти къща” на “Позитано” 20, изиграла важна роля при преките избори за лидер на БСП. Тя два пъти бе втора в листата на партията при предните избори за народни представители. Тогава бе ръководител на предизборните щабове и помогна на Антон Кутев и Стоян Мирчев да станат депутати, съответно през 2013 и 2017 г. През 2018 г. Емилова бе избрана и за секретар на Националния предизборен щаб на БСП.

По телефона Вяра Емилова заяви, че не следи активно партийния живот в родния си град. Местната соццентрала няма и никакво медийно присъствие, освен спорадични съобщения или декларации. В раздела за БСП – Силистра в централния сайт на партията като техен представител в парламента е посочен… Антон Кутев.