За пореден път сплотеното силистренско общество застава заедно, за да се справи с един проблем, който е от съществена важност за немалка част от децата на Силистра. Отново ставаме свидетели на невероятният добротворчески дух, който с готовност демонстрират силистренци, за да подпомогнат свои съграждани, изпаднали в затруднено положение по една, или друга причина.

Всички знаем за обстоятелствата , поради които децата ни, лишени от нормални условия за образование, са принудени с часове да стоят пред компютрите, за да се обучават. Оказва се обаче, че една голяма част от учениците нямат възможност дори за дистанционно обучение и така остават напълно изолирани от нормалната си среда и от възможността да получат училищно образование, което би трябвало да е гарантирано и задължително по Конституция.
По статистическите данни, поне 100 деца в област Силистра не разполагат с нужните устройства, за да участват пълноценно в учебния процес (вижте таблицата по-долу).
По тази причина от Женско сдружение „Екатерина Каравелова” със съдействието на Kozelat.com , стартират кампания за набиране на средства за закупуване на преносими компютри за деца, в риск от отпадане от образование, поради невъзможност за онлайн участие в образователния процес. Кампанията е насочена към деца от област Силистра, чиито семейства живеят на ръба на бедността и не могат да си позволят закупуване на компютър или мобилно устройство, осигурявайки достъп на детето си до обучението.
От Kozelat.com се ангажират да издирят подходящи компютри, които да отремонтират и преинсталират за своя сметка, след което да предоставят на кампанията без никаква печалба.

Всеки желаещ да стане благодетел може да дари по следните начини :

– Средства по следната банкова сметка, разкрита специално за кампанията:
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА /ПИБ/ ГР. СИЛИСТРА
IBAN: BG45FINV91501017504581BIC: FINVBGSF ЖС „ЕКАТЕРИНА КАРАВЕЛОВА“
– Да пусне своята лепта в дарителниците поставени в зоомагазин „Тарантел”, ул. „Ген. Скобелев” № 17 (срещу банка ДСК) и офис на „Изи-Пей” по бул.”Македония” № 125 Е (срещу магазин „Оркус”);
– Да дари лаптоп(нов или втора употреба в добро състояние). Ако имате информация за конкретно дете, отговарящо на условията на кампанията, можете да я подадете в организацията на телефони: 086 820 487; тел. 0888745120 – Христина Георгиева;
0896646130-Галя Иванова

Статистика за необхванатите от училищното образование деца