Върху приблизително 70 декара терен на брега на Дунав край Силистра местната фирма „Елика елеватор“ изгражда корабостроителница за производство на яхти. Първите четири прототипа се очаква да бъдат готови през февруари следващата година, каза пред БТА собственикът на фирмата Йордан Радулов.

В условията на сегашната ситуация заводите на компанията продължават да работят, като се спазват всички разпореждания за санитарна и лична хигиена и безопасност. Пазарът е съсредоточен в няколко зони – Адриатическо и Средиземно море и Карибския басейн. Може да се каже, че с новото производство продължава една традиция в Силистра в областта на корабостроенето.

Според запазени документи още през 17-ти век тук са се правели кораби за търговията и за войската. По документи от 1671 г. за нуждите на Варненската крепост са построени два военни кораба. През този период се издигат и българи – притежатели на кораби. Известни са имената на трима от тях – Марко, Нешо и Славейко. Българите притежавали по-големи кораби, които често били наемани от властите срещу заплащане. В този период се замогват много български семейства и част от тях влагат значителни средства за родолюбиви дела.