Силистренци над 35 години имат шанс да се видят на големия киноекран, ако успеят да минат кастинга за статисти във филма „Божек“ след като градът ще е домакин и снимкова площадка от 28 юни до 6 юли.

За снимачния процес екипът на филма набира статисти – мъже и жени над 35 години, които ще бъдат ангажирани два дни, срещу заплащане. Всички желаещи могат да изпращат снимки в цял ръст, име и телефон за обратна връзка на имейл адрес: kino.klas.sofia@gmail.com до 28 юни 2021 г.

В Силистра вече пристигна екипът на Продуцентска фирма “Бъръ филм” за подготовка на снимките на филма “Божек”. В общинската администрация зам.-кметът Мария Недялкова проведе среща за уточняване на логистичната подкрепа. Режисьор на филма е Надежда Косева, сценарий – Боян Папазов, сценография – Ивелина Минева, директор продукция – Никола Марик и продуцент – Владимир Андреев. Българският игрален филм “Божек” е подкрепен от Националния филмов център на Министерството на културата. Снимачният екип ще разположи своята техника и екипи на площад “Свобода”, в Художествената галерия, в Дунавския парк, в сградата на общинската администрация, в промишлената зона.