И тази пролет, при откриването на сезона, рев на двуколесни машини ще огласи двора на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Силистра. Това обещаха председателят на силистренския Мотоклуб „Свободни мотористи“ Антон Славов и секретарят на клуба Пламен Неделчев на директора на центъра д-р Таня Стойкова. От години продължава благородното сътрудничество между „хората с бензин в кръвта“ и детското лечебно заведение, което е сред първите в маршрута на традиционното пролетно дефиле на мотористите.

За четвърта поредна година те материализираха благотворителната си кампания в полза на болните деца на Силистра. Нови, модерни, специализирани мебели и оборудване по метода на обучение „Монтесори“ вече са монтирани в центъра. Около 100-120 деца посещават годишно Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, сподели д-р Таня Стойчева. От новата зала при комплексната си рехабилитация ще се възползват поне половината от тях. „Засега успяваме да се справим със средствата, отпускани от Министерството на здравеопазването, заяви д-р Стойкова, но всяко дарение е добре дошло. Затова от все сърце и от името на колектива, децата и техните родители, благодаря на силистренските мотористи за благородния жест. Всички им пожелаваме успехи в семействата, в професиите и разбира се, безаварийно каране!“, заяви д-р Таня Стойкова.

Спонтанно възникна идеята новата зала да носи името на бившия председател на мотоклуба Георги Цанев, не успял да пребори коронавируса. Така ще се отдаде заслужена почит към паметта на моториста, помогнал с приятелите си от клуба на силистренските деца, сподели д-р Стойчева. Бронзова табелка с името му ще бъде монтирана в залата в навечерието на откриването на мотосезона на „Свободните мотористи“.

Както писахме, при поредната си Коледна акция силистренските мотористи събраха над 1500 лева, благодарение на съгражданите си, повярвали в благородната кауза на Мотоклуба. Събраната сума бе преведена по сметката на мебелна фирма, която бързо изработи необходимите детайли за оборудването на залата.

Свидетелство за дарение и благодарствен адрес връчи д-р Стойчева на представителите на силистренските мотористи. Но най-ценният подарък бе новогодишната картичка, изработена от възпитаник на центъра, с благодарности за помощта, оказвана от „чичковците с кожените дрехи“.