2500 фиданки на площ от 5 декара ще засаждат силистенци в местност „Кантона“ в покрайнините на Областния град. Инициативата е подета от Гражданско обединение „Силистра- Вчера, Днес и Утре“ и ще бъде поредна от инициативи, целящи да стимулират гражданското съзнание на хората и да прокарат идеята, че най-добрият стопанин на държавата са самите граждани и от тях зависи как ще живеят занапред и какво ще оставят след себе си.
Според специалисти един от най-подходящите видове дървета за този район е дъбът, а на декар по стандарта за засаждане на гора, трябва да бъдат поставени 500 дръвчета.
Поради големият размер на терена, отпуснат след няколкомесечни консултации с Общината (20 декара), гражданите ще започнат със залесяването на 5 декара с 2500 фиданки, които ще бъдат осигурени от страхотната българска инициатива гората.бг.
За да постигнат амбициозната цел, организаторите се нуждаят от помощта на колкото се може повече доброволци, които ще могат да участват по един или друг начин в кампанията, която ще съвпадне с настъпването на пролетта и пролетното равноденствие от 19-ти до 21-ви март, когато е и най-подходящото време за засаждане на фиданки.

Можете да се запишете за участие в Събитието в социалните мрежи ТУК, или на телефон:
+359 895 410 217 – Свилен Димитров