Ценни дарения в дните на светлите Великденски празници направи на Силистра Протестантската църква в града с пастор Емил Неделчев чрез фондация „Проект Сион България“.

Над 15 тона подаръци от партньорска организация от Нидерландия пристигна до адресатите си в града. Големият камион посети първо силистренската болница, за където бяха най-ценните дарения. 20 специализирани електрически ортопедични легла, около 35 специални матраци, 8 инвалидни колички, ортопедични обувки, много кашони със санитарни болнични консумативи и принадлежности бяха връчени на изпълнителния директор на болницата д-р Васил Славов.

Той благодари за полезните дарения, които са почти нови и заяви, че на всички ще се намери приложение.

От своя страна пастор Емил Неделчев сподели, че това не първото и последно дарение за гражданите на Силистра. „Като вярващи ние трябва да помагаме на обществото и да допринасяме за благото на нашия град“, заяви пасторът. След значимото дарение за болницата благородните дела ще продължат в петък и събота. В първия ден от 10,00 до 18,00 ч. в сградата на Протестантската църква /ул. „Капитан Мамарчев“ 6, срещу паркинга на хотел „Дръстър“/ на всички нуждаещи се ще се раздават хранителни продукти – консерви и дълготрайни продукти. На следващия ден в същите часове ще се даряват дрехи и обувки.