Екипът на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра благодари на всички добродетели, отворили сърцата и душите си в полза на хората по време на втората върна на коронавируса. Чрез получените дарения специалистите, работещи на първа линия, ще се чувстват по-спокойни и ще могат по-безопасно да изпълняват служебните си задължения. Пандемията е изпитание и за обществото. От солидарността и морала зависи, всички да се включат в борбата с общата заплаха.

„Всяка помощ в този напрегнат и динамичен кризисен момент за нас е от изключително голямо значение, съобщиха от лечебното заведение. Вярваме, че с общи усилия ще се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени.

Болницата публикува на сайта си имената на своите благодетели, граждани и фирми, дарили финансови и материални средства. Във втората вълна на пандемията, от 1 август до 27 ноември по сметката на болницата са преведени 55 000 лева. „Дунав 57“ уши и дари 20 000 еднократни маски, 11 500 от същите предпазни средства предоставиха фирми и граждани. Към тях бяха прибавени още 800 многократни маски, 150 гащеризона, 50 шлема и 2 бактерицидни лампи.