Силистренски полицаи задържали двама 33-годишни мъже по подозрение в притежаване на наркотични вещества и неподчинение на полицейско разпореждане, съобщи пресцентърът на полицията.

На 24 май около 19,00 ч. двамата мъже били засечени в района на село Бабук с лек автомобил „Хонда“ от патрул на Пътна полиция. Заради видими нарушения на правилата за движение към водача на автомобила бил подаден знак за спиране, но вместо да се подчини, той ускорил в посока село Калипетрово. След кратко преследване двамата били задържани в района на селото. При извършен личен обиск у водача били намерени 2,7 г канабис, а у спътника му – 2,8 г от същата дрога.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на водача в Силистра, където били открити 1,3 грама канабис, 2 мелачки и електронна везна. В жилището на другия мъж също в града при претърсване били намерени засят в саксия канабис, семена от същото наркотично растение, 3 мелачки и електронна везна. Водачът, който отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици, и неговият спътник били задържани за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.