Драматично-кукленият театър в Силистра продължава работата си и през декември, след като не попадна в „лапите“ на националната карантина.

В първите три съботи от 11,00 ч. малките зрители ще могат да гледат класическите приказки, пресъздадени от талантливите силистренски актьори. На 5-ти децата ще се потопят в атмосферата на „Червената шапчица“ по Братя Грим. На 12-ти декември театралната сцена ще предложи кукления съспенс „Хензел и Гретел“ от Ханс Андерсен, а на 19-ти топлина ще предложи „Дядовата ръкавичка“ на Елин Пелин.

Специален гост на храма на Мелпомена в Силистра на 21 и 22 декември, понеделник и вторник, от 11,00 ч. ще бъде Дядо Коледа. Белобрадият старец ще отдели време от натоварения си график и ще раздава подаръци само на послушните силистренчета. Това ще стане след постановките „Коледни пости“ по български приказки на 21-ви и „Суматоха в Коледната нощ“ от Панайот Цанев на 22-ри.

Поради свития си бюджет и болни от коронавирус джуджета Дядо Коледа моли майки и татковци, баби и дядовци да му помогнат да осигури подаръците за техните деца. Поради ограниченията на зрителския поток, заради мерките против пандемията, представленията ще бъдат организирани с предварителна продажба на билети, която ще започне на 14 декември на касата на Драматично-кукления театър.

Силистренският театър не е забравил и възрастните си зрители и ще се опита да ги развесели с две български комедии. На 10 декември, четвъртък, от 19 ч. на сцената ще се вихрят страстите на „Свекърва” от Антон Страшимиров, а на 22 декември, вторник, сцената ще превземат „Зевзеци“-те на Чудомир. Цената на билетите е едва 5,00 лв.