Уважаеми читатели, предлагаме Ви кратки интервюта с участниците в предизборната листа на партия „Демократична България“ от 20-ти Многомандатен избирателен район Силистра за предстоящите парламентарни избори на 11 юли 2021 г.

Деница Кандиларова е финансист, работи в банковата сфера. Деница вярва, че качеството на живот зависи не само от материалната обезпеченост, а и от това, което всички делим – природните ресурси!

Работи в подкрепа на защитените територии, горите, язовирите и чистотата на въздуха. Ще насърчава земеделието и животновъдството, за да станат по-конкурентни.

Защо решихте да се включите в листата за народни представители на „Демократична България“?

 Грижа ме е за котките, кучетата, градинките и най-вече – хората. Откак се помня се грижа, организирам и помагам. Човешкият живот има смисъл, когато си заедно с други в кауза.

С какво бихте могли да помогнете на кампанията и партията?

С енергия, екипна работа и визия. Започваме от дома, Силистра, България и мислим и за планетата – защото искам децата ни да са горди с нас.

С каквопърво трябва да се заеме новото правителство?

Нормалност – свободните хора са отговорни, знаят какво искат и работят здраво. Искаме, можем, решени сме да направим живота по-добър. През работещи институциии, в диалог с хората, с много работа и визия за бъдещето.

Каква е досегашната Ви партийнадейност в Силистра?

За пръв път бях кандидат 2014 година и от тогава редовно участвам в кампании. Говоря с хората, слушам ги и търся решения.

Какво бихте казали на съгражданите си, за да гласуват за Вас?

Силистра, България, Европейският съюз са не само мой дом, но и място, където искам да давам, защото съм амбициозна, не за имане, а за резултати, постигнати чрез работа.

От позицията на Вашата професия, какво би могло да се подобри към настоящия момент встраната, а и на местно ниво?

Финансовите институции имат добра – европейска – рамка. Ние трябва да я изпозваме, за да работи за хората. Сигурност, предвидимост, награда за активните и инициативните. С опита си в сферата на финансите помагам буквално на стотици хора да осъшествяват мечтите си и всеки да има шанс.

Като наблюдавате политическите разпри и опитите за ревизия на досегашното управление на национално ниво, смятатели, че те са необходими и порегионите?

Натрупаните зависимости водят до апатия и тиха тъга. В момента ние носим нова енергия и работим всички да мечтаят и да са горди с постиженията си.

Относно регионите съм убедена, че е необходима ревизия. В по-малките населени места зависимостите са още по-силни, хората се познават, много от тях се притесняват да кажат какви са проблемите. Хората имат по-малко възможности да търят и намират работа и това изкривява до голяма степен картинката. Всички сме чували истории за кметове, които се облагодетелстват и цялото населено място мълчи, защото се страхува.
Убедена съм че трябва ревизия и на регионално ниво, не ми се мисли какво ще излезе.