Комедията „Животът, макар и кратък“, дело на търговищкия театър, по пиесата на големия български драматург Станислав Стратиев могат да гледат силистренци безплатно на 10 октомври от 18,00 ч. в салона на бившия театър. Постановката е подарък от народния представител Александър Сабанов, който на същия ден празнува 45-тия си рожден ден.

Режисьор на спектакъла е Денислав Янев. Участват популярните актьори Теодор Елмазов и Любомир Фърков, както и младите талантливи артисти Йордан Любомиров и Ивана Стоянова.

„Тази постановка, макар и да е писана през 80-те години на миналия век, звучи много актуално и днес”, коментира Денислав Янев. Според него теми като презастрояване, бетониране на площи, корупционни практики, са всъщност и сега във фокуса на общественото внимание. По думите му обаче по-важното е, че пиесата носи философския заряд на Станислав Стратиев.

Постановката разкрива как се пречупва характера на един човек, който тръгва с желанието да подобри статуквото, да застане срещу тези корупционни практики, в които е бил досега, и как всъщност не среща подкрепа от хората около себе си.

„Авторът е уловил много добре българския характер и бюрокрацията, с която се сблъсква всеки от нас ежедневно”, споделя актьорът Теодор Елмазов.