„Ако едно общество ругае и бие своите лекари и учители, то е обречено на гибел”. Това пише в отворено писмо по повод възникнал на 16 юни скандал в Спешното отделение на МБАЛ в Силистра изпълнителният директор на болницата д-р Даниела Костадинова.В писмото тя изразява своето възмущение от поведението на граждани в отделението, някои от които са политически ангажирани, използвали непристоен език.
„Когато някой е недоволен от хората в бели престилки, към които се е обърнал за помощ, си има законови и цивилизовани начини да изрази своето недоволство”, се казва в писмото на д-р Костадинова. Тя се надява, че „последващата проверка на Окръжна прокуратура след подадения от нас и от РК на БЛС сигнал ще удостовери истинността на ситуацията”.
„Не знам дали някой си дава сметка, че фактът, че в нашата област останахме само с 5 пациенти с Covid -19, че не допуснахме зараза на други хора и персонал, е резултат от денонощни усилия на всички нас, на безсънни нощи, висок професионализъм и саможертва, за да опазим живота на всички”, се казва в отвореното писмо на д-р Даниела Костадинова.
„Уважавайте труда на малкото останали лекари и медицински сестри, на които разчитате денонощно, защото те са хората, които въпреки че ги ругаете и унижавате, ще изпълнят своя професионален дълг и ще ви помогнат в ситуация, в която са застрашени вашето здраве и живот!”, подчертава д-р Даниела Костадинова – изпълнителен директор на МБАЛ в Силистра.