Директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра старши комисар Мартин Недялков отличи три момичета за извършена от тях достойна постъпка.

Шестокласничките от ОУ „Отец Паисий“ Йоанна Петрова и Йоана Енчева и Симона Кръстилева, ученичка от седми клас в ПМГ „Св. Климент Охридски“, намерили на 12 юни на пейка в района на Автогарата мъжка чанта, съдържаща 235 лв., лични документи и други вещи, и без колебание я предали в полицията. Ден по–късно полицейски служители издирили собственика и му върнали изгубеното.

За Йоанна Петрова, чийто баща е полицейски служител, това е третият случай, в който предава в полицията намерени чужди пари или вещи. В присъствието на ръководни служители, директорът на силистренската полиция връчи благодарствени адреси на двете шестокласнички, а Симона, която бе възпрепятствана от неотложен ангажимент да присъства лично, ще получи отличието си на по-късен етап. Областният директор поздрави момичетата за проявената честност и посочи, че постъпката им е пример за подражание. Той изказа уважението си към родителите и учителите на децата за доброто им възпитание и отправи пожелания за здраве и много успехи.