Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков представи на официална среща в община Силистра на кмета д-р Юлиян Найденов и Мария Недялкова, зам.-кмет “Хуманитарни дейности”, решението на Светия Синод от 27.10.2020 г. за оглавяване на Доростолската епархия.

Владиката бе придружен от протопрезвитер отец Добри Чаков и епархийските съветници, членове на епархийското настоятелство, отец Георги Попов и Цветана Цанова.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между представителите на светската и общинска власти в сферите на културата, образованието, възпитанието на младите хора, популяризиране на културно- историческото наследство на града и региона, създаване и търсене на още възможности за съвместна дейност по създаване и изграждане на още храмове или параклиси. Д-р Юлиян Найденов изказа своята готовност за съдействие в обществено-църковните взаимоотношения, за издигане авторитета на институциите и за подкрепа на Доростолския митрополит и епархията. Срещата завърши с размяна на протоколни подаръци.