Силистренският Драматично-куклен театър продължава работата си, съобщи директорът му Златина Станева. След анализиране и оценка на рисковете на театралните представления от министрите на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и на културата Боил Банов, дейността на театрите остава извън наложените допълнителни ограничения във връзка с COVID-19.

Храмът на Мелпомена продължава предварително планираната игрална програма и очакваме зрителите си при спазване на всички противоепидемични мерки. Както писахме, куклените герои от постановката „Декамерон“ ще следят за дистанцията между зрителите в театралния салон.

Днес от 19,00 ч. е постановката “Патиланско царство” по Ран Босилек. На 28 ноември, събота от 11,00 ч. е детският спектакъл “Работна Мецана” по Леда Милева, а на 30 ноември, понеделник е комедията “Бай Ганьо” по мотиви на Алеко Константинов.

Цената на билетите за възрастни за драматични представления е 5 лв., а за деца и ученици – 4 лв. Цената на билет за придружители на куклените представления е 4 лв.

Очаквайте скоро и програмата за месец декември, обещаха от силистренския театър.