17-годишен младеж бил заловен с наркотици, съобщи пресцентърът на полицията. На 22 август той бил засечен от полицейски служители на обществено място в Силистра. При извършения личен обиск у него бил намерен 1 грам канабис, идентифициран с полеви наркотест. Задържан бил за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Предния ден в Дулово полицията засякла водач, шофирал след употреба на алкохол. В събота около 22,40 ч. по пътя между селата Чернолик и Златоклас 46-годишният мъж управлявал лек автомобил „Ланча“ без регистрационни табели. Дрегерът отчел 2,52 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Задържан бил за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство било образувано пак в Дулово поради катастрофа, станала на 20 август около 8,00 ч. на кръстовището между улиците „Васил Левски“ и „Калиопа“ в града. Ударили са лек автомобил „Сеат“, управляван от 42-годишен, и лек автомобил „Опел“, шофиран от 39-годишен. При удара водачът на първия автомобил счупил ръка и крак. Причините за произшествието се изясняват.

И силистренската пожарна се записа в полицейския бюлетин за почивните дни. Вила изгоряла в района на Силистра на 22 август. Екип на Противопожарната служба се отзовал на сигнал, получен в 13,30 ч. и загасил пожара, преди да засегне съседен имот. Причините за произшествието се изясняват.

Други 2 пожара са възникнали в Силистренска област в периода 20-23 август. Горели отпадъци край село Водно и сухи треви в района на село Краново, където в гасенето на огъня редом с огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа се включили доброволното формирование на общинския център и четирима души от село Краново. Благодарение на усилията им пожарът бил овладян и била спасена гора в близост до огъня.