61 години от обявяването си за град скромно отпразнува Дулово. Знаменателното събитие става на 30 януари 1960 година с държавен указ.

Заради усложнената обстановка нямаше празнични прояви. Областният управител на Силистра Ивелин Статев е изпратил поздравителен адрес по случай годишнината, съобщиха от областната администрация. Своите поздравления по този повод поднесе на всички жители на град Дулово и кметът на общината д-р Юксел Ахмед и им пожела “от сърце спокойни и щастливи дни в семействата, успехи в начинанията и най-вече здраве на всички”.

Община Дулово има 27 селища и е с най-голям брой населени места в област Силистра. Поминъкът на населението е свързан със селското стопанство, търговията и услугите. Очаква се да започне строителството на преработвателна фабрика на “Каолин” ЕАД в близост до града. Общинските училища са десет. Работи една професионална гимназия. Има и 23 детски градини.

Във всяко населено място има читалище и библиотека.

Всичко е резултат на упоритата и последователна работа на общинското ръководство – кметския екип, начело с кмета д-р Юксел Ахмед и общинските съветници. Дейността на общината е насочена и за подобряване на инфраструктурата и ремонтиране на сградния фонд в селата, отбелязаха от общината.