Поредни красиви инициативи организира и проведе младото дуловско читалище “Бялата лястовица 2018“.

В навечерието на Великденските празници бяха организира две работилници за деца за изработване на Великденска украса. Целта на работилниците бе да стимулира творческите заложби на децата и да поощри интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на един от най-значимите християнски празници – Великден.

На 16 април участниците развихриха своето въображение за изработване на великденска декорация, сувенири и картички и украсиха общи пространства в сградата към читалището.

На 25 април децата, с помощта на читалищни самодейци отново твориха заедно. Великденско дръвче с цветя и яйца, изработени от плат, украсиха двора пред читалището. Търсене на великденски съкровища, игри за баланс и концентрация, много музика бяха само част от програмата. Децата изработиха цветя, дрешки за яйчица, научиха що е шев и набор. Смях, веселие и подвижни игри изпълниха великденската работилничка. Разбира се, забавните игри се харесаха най-много на малчуганите. Емоционалната програма завърши с почерпка за всички участници по повод прекрасния български пролетен празник Цветница.