На 14 септември – Кръстовден, Областният информационен център /ОИЦ/ в Силистра проведе изнесена приемна на площад „Свобода“ по повод празника на град Силистра.

Над 120 силистренци от различни поколения проявиха интерес към инициативата и получиха информация относно възможностите за кандидатстване по оперативните програми в България. Най-често задаваните въпроси бяха във връзка с преодоляване на последствията от кризата с COVID-19.

Експертите от ОИЦ-Силистра предоставиха информационни и рекламни материали на заинтересованите хора, като най-голям интерес предизвика сборник-изданието на Центъра с добри практики от вече реализирани проекти в област Силистра, финансирани от ЕС през настоящия програмен период 2014-2020 г.

Изненада за посетителите на мобилния щанд бяха бисквити с логото на Мрежата от областни информационни центрове, а най-малките получиха цветни моливи и книжка за оцветяване, издание на Европейската комисия в България.

Минувачите одобриха инициативата с бисквитите и предположиха, че в скоро време Центърът ще предложи и месни продукти, а защо не и подходящи за тях питиета.