В Силистра продължава почистването на падналите вчера от бурята дървета. Днес до обяд служители на сметосъбиращите фирми изнасяха дървесните трупове в центъра, от двора на болницата и в кв. „Гагарин“. Клони от различна големина осеяха улиците и тротоарите и за щастие няма информация за пострадали граждани или сериозни щети по сгради и автомобили. Силистренци обраха голяма част от тях за зимата.

Според пресцентъра на полицията екипи на противопожарната служба са отстранили повалени дървета по ул. „Симеон Велики“ и ул. „Петър Мутафчиев“, опасно наклонени дървета и клони по ул. „Симеон Велики“ и ул. „Пирин“, както и са обезопасили със сигнална лента района около училищна сграда по ул. „Добрич“ заради надвиснали ламарини от покрива ѝ. В два от случаите е използвана автомеханична стълба. Същевременно е погасен пожар в контейнер за смет по ул. „Добруджа“, възникнал около 14,10 ч.

Според ръководителя на Метеорологичната обсерватория в Силистра Йордан Чешмеджиев вчера над града е преминал шквал със скорост на вятъра около 72 км/час и интензивен, но кратък валеж. Над областта се изсипали около 6 л/ кв. м. Очакваните валежи в петък и събота няма да са опасни, а нормални за средата на октомври, заяви метеорологът. Студен атмосферен фронт, обаче в края на месеца може да донесе първите слани в Крайдунавска Добруджа.