Жителите на силистренското село Правда с благородна инциатива. Със собствени сили и средства те построиха физкултурен салон в местното училище. В Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в с. Правда учат близо 150 деца. Още преди 30 години покривът на физкултурния салон протекъл и скоро той станал неизползваем. Оттогава спортна база в училището няма.

Сениха Ниази- директор на училището: Децата извършват своите спортни занимания при хубаво време на открито, а при лоши метеорологични условия с тихи игри и народни хора в класните стаи.

Преди две години директорката на училището успяла да обедини местната общност и заедно решили да превърнат полуразрушена кухненска постройка във физкултурен салон.

Сениха Ниази- директор на училището: Майките на учениците се ангажираха и обходиха всеки един родител и събраха някакви финанси и закупиха материалите. Това беше много голям жест от страна на всички.

Така в благородната инициатива се включили всички жители на селото.

Мюмюн Ченан: Мазахме, боядисвахме, бетон.

Лютви Чауш: Вътрешни тоалетни направихме, все с дарение, наш труд. Денонощно работихме тука.

Неждет Кючук: Сплотения колектив и работата е свършена навреме. Имам двама внука, за тях.

Ерол Ахмед: През годините ни беше омръзнало да слушаме: „Пари нема действайте“. В един момент този ентусиазъм действително ни помогна да се обединим. Целият екип, който ма заслуга за постигането на този резултат е от местни хора.

След свършената работа идва и най-ценният урок.

Тюркян Ружди: Нашите деца видяха какво става когато искаш, можеш и всички заедно си помагат.

А децата вече са нетърпеливи да използват новата база.

Източник: TV+