Двама мъже загинаха при тежки катастрофи за по-малко от денонощие в сряда и четвъртък, съобщи за инцидентите пресцентърът на полицията.

Първо 60-годишен мъж загина при на пътя Силистра – Добрич, в района на разклона за село Светослав. Сигналът за катастрофата бил получен на тел.112 в 15,36 ч. в сряда. Челно се ударили лек автомобил „Пежо“, управляван от 60-годишния мъж, който е загинал на място, и лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 34-годишен мъж, който не е пострадал. В силистренската болница били откарани 39-годишен мъж и жена на 44 години, пътували във фолксвагена. На мястото се извършил оглед, изясняват се причините за произшествието.

Само 12 часа по-късно водач загина при катастрофа в 3,50 ч. в село Овен. Според първоначалната информация, при управление на лек автомобил „Алфа Ромео“ водачът, който бил сам в колата, на ляв завой напуснал платното вдясно по посока на движението и се ударил в електрически стълб. При удара автомобилът се запалил и изгорял заедно с човека в него. На мястото се извърши оглед, изясняваха се причините за произшествието.