До края на месеца Драматично-кукленият театър в Силистра преустановява работата си заради влезлите в сила противоепидемични мерки и въвеждането на условието за зелен сертификат, съобщи директорът на театъра Златина Станева. Обсъден е бил и вариантът за антигенни тестове преди всяко представление. Очакват се и указания от Министерството на културата.

Златина Станева допълни още, че няма яснота за това кой и как ще следи за достъпа на зрители до театралните салони, ако има представления, тъй като служителите в театъра не са оторизирани да проверяват или да различават фалшив от истински сертификат.

Освен силистренския театър и други културни институции в Силистра затвориха врати поради липса на зелени сертификати на техни служители.

В Регионалния исторически музей не работи Археологическата експозиция и тази в крепостта Меджиди табия. Отворена е, обаче Етнографската експозиция.

В Художествената галерия работят само двама служители и институцията все още работи, но не се знае какво ще стане след изтичане на отпуските, взети по принуда от галеристите. От галерията не могат да планират никакви бъдещи дейности.

Поради липса на зелени сертификати на работещите в Природонаучния музей в Сребърна той затвори днес врати, съобщи директорът му Елена Илиева. Служителите са в платен годишен отпуск с надеждата, че положението може да бъде някак променено.