Втората си самостоятелна изложба открива днес в 17,00 ч. младата художничка Елена Маркарян. Поради превенцията на коронавируса домакините от Регионалната библиотека и авторът са решили откриването да стане пред сградата на културната институция.

Така ще се съберат повече зрители и почитатели на изкуството на самобитния творец. Общо 17 живописни платна ще видят посетителите на експозицията на открито. След първата изложба през 2018 г., кръстена „Силата на цветовете“ и съдържаща основно флорални мотиви, пейзажи и морски сюжети, в настоящата – „Силата на времената“ Елена Маркарян поставя акцент върху богатото ни историческо минало.

От платната ни гледа древният „силистренец“ Флавий Аеций, Хан Тервел громи арабите при Константинопол, изобразени са и Хан Аспарух, Васил Левски, Никола Вапцаров и др. Почитателите на природната красота ще видят и родни пейзажи в характерния стил на авторката – струяща светлина и радост.

Да я подкрепят в изложбата свои творби ще покажат и бащата на Елена, известният театрален художник Карен Маркарян и 6-годишната й дъщеря Александра, за която това е дебют на сцената на изкуствата. За да обогати палитрата на присъствие на изкуства в откриването ще се включи и танцовата школа „Лиденс“ на Лидия Маркарян.