73-годишна жена е била измамена с 860 лева от непознат, съобщи пресцентърът на полицията. В понеделник в Силистра мъжът срещнал жената на улицата, заговорил я и се поинтересувал дали е получила от европейските помощи за пенсионери. След отрицателния отговор обяснил, че е длъжностно лице и ще ѝ съдейства да ги получи, но за целта трябвало да си разкрие банкова сметка с наличните си пари.

Така жената дала на непознатия спестяванията си от 860 лева, за да свърши работата. След като разбрала, че е измамена, съобщила в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Не се доверявайте на непознати, които ви искат пари, независимо какво ви казват и за какви се представят, за сетен път предупреждава полицията. Не съществува практика за изпълнение на служебните си задължения длъжностните лица да разчитат на случайни срещи на улицата. Измамниците са находчиви и дръзки и могат да приложат различни сценарии, за да ви въведат в заблуждение. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с близките си или потърсете съдействие на тел.112.