Днес Единният информационен портал съобщи за 17 заразени души в Силистренско. До вчера, обаче нямаше актуална информация от силистренската Регионална здравна инспекция във „Фейсбук“ страницата й. Последната публикация бе от 29 октомври. Институцията е изключила телефоните си за медиите. Препредаваната от пресцентъра на областната администрация информация бе с дата 5 ноември. Не че статистиката на заболели и умрели ще успокои някого, но…

След предприетите превантивни мерки против коронавируса и традиционното им неспазване, силистренци започнаха да задават въпроси колко и кои са хората, които трябва да проверяват обекти и посетители без маски. Има ли наказани за нарушаване на противоепидемичните мерки и много други въпроси. Както е известно, липсата на навременна информация от институциите и властите от всякакъв ранг създава в населението „нездрави“ помисли и коментари. Всички сме свидетели как в търговски обекти влизат клиенти без маски, които се обслужват, в питейни заведения посетителите са по 10 на маса, с репортажи за претъпкани автобуси започва всеки сутрешен блок.

Според някои се повтарял сценарият със забраната за пушене на закрито. Всички знаят, че навсякъде се пуши, отчитат се проверки без нарушители и „кучето си лае, но керванът си върви“.