Да се разпознае истината сред лъжите или лъжата сред истините е един от най-трудните въпроси пред хората. Може и цял живот да не можем да намерим отговора му! Това беше и основната тема в срещата на децата от клуб “Театър и приключения”- Силистра с общинския съветник – адвокат Златко Куртев.

Неочаквано зрели и сериозни бяха въпросите, които приключенците зададоха на своя гост, чрез тях децата създаваха основата на своето отношение към истините и лъжите в човешкия живот. Да изяснят позициите си им помогна и ролевата игра с решаване на казус- при разиграването на който съдията- Дарина Руменова, трябваше да издаде най-точната присъда, запознавайки се с прокурорското обвинение на Калина Петкова и адвокатската защита на Симеон Константинов, който пък направи и невъзможното, за да защити доверителя си – Борис Константинов.

Всички присъстващи горещо одобриха съдийското решение, а после благодариха на адвокат Златко Куртев- отличавайки го със златен медал за храброст и честност и поздравителен адрес. Той от своя страна предаде на най-артистичните от тях великолепните дарове от г-жа Александра Тодорова-“Тера Арт”- Силистра- аранжирани артистично според заслугите на приключенците-златен, сребърен и бронзов медали! Най- смелите от тях макар и от ръцете на адвокат Куртев получиха даровете от фирма в Пазарджик!

Срещата завърши със създаването на рисунки за поредния конкурс, реализирани с помощта на “Рицари на доброто”-Силистра и председателя на НЧ”Доростол-1870″- г-жа Маргарита Любомирова. Децата научиха една неизменна истина, че понякога е нужно малко, за да се отвори голямата врата на живота!