В Народно читалище “Н. Вапцаров” Тутракан предстои представление на самодейния театрален състав. Самодейците са избрали да открият сезона с класическата комедия. „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников.

В комичен маниер с фолклорни мотиви, пиесата осмива начина на възприемане на чуждестранните модни вълни като еволюция в човешкия прогрес. Това е най-популярната и най-често поставяна пиеса на Войников, основополагаща творба в новобългарското драматично изкуство. Обсъжданите в нея проблеми са вълнували повечето от деятелите на Възраждането.

Поради актуалността на материята, „Криворазбраната цивилизация“ се играе по сцените на театрите до наши дни, повече от сто години след първото ѝ публикуване.

В Силистренско театралното дело навършва догодина 150 години. Професионален театър в областния град има от 1942 г. (в момента това е ДКТ Силистра). Действащи самодейни състави – към читалищата в Тутракан, Дулово и Алфатар. Детски и юношески самодейни състави – в Силистра към ОДК. Театрални постановки от няколко години във вид на спетакли с масово участие правят и учениците от ОУ “Отец Паисий” в ситовското село Добротица. Почти всяка година по подобен начин отбелязват патронните си празници – с актьорски произведения в различни формати, учениците от ПМГ “Св. Климент Охридски”, ЕГ “П. Яворов”, ПГСУАУ “Ат. Буров” и други силистренски средни училища.