30-годишен мъж е задържан с наркотици при специализирана полицейска операция, проведена на 11 ноември от служители на Районното управление в Дулово, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на полицията.

В хода на полицейските действия около 17,30 ч. в четвъртък на една от улиците в града криминалисти засекли мъжа и при извършения личен обиск намерили у него 3 вида наркотични вещества – канабис с тегло 200,39 гр, кокаин с тегло 5,45 гр и амфетамин с тегло 21,36 гр. Наркотичните вещества, които са идентифицирани с полеви наркотест, са иззети.

Мъжът е известен с подобни прояви. Бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Разследването по случая продължава под ръководството на дуловското Териториално отделение на Районната прокуратура в Силистра. Предстоеше повдигане на обвинение и задържане за срок до 72 часа с цел довеждане на мъжа пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Текат разпити на свидетели и се събират доказателства за това дали той се е занимавал и с разпространение на наркотични вещества.