Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Дулово временно преустановява дейността на Неврологичното и Хирургичното отделения, съобщи пресцентърът на общинската администрация, позовавайки се на информация на д-р Любомир Минков, заместващ управител на болницата.

Неврологичното отделение преустановява дейността си поради болни от COVID-19 лекари. Останалият медицински и немедицински персонал е в платен годишен отпуск до възстановяване на дейността.

Хирургичното отделение също преустановява дейността си поради високата заболеваемост от коронавируса на медицинския персонал, водеща до невъзможност за съставяне на график. Останалите лекари изпълняват график на дежурства по болница, а другият медицински персонал е в платен годишен отпуск.

Поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 като цяло, болницата работи с намален капацитет и недостиг на персонал. Вътрешно отделение, в което сега се лекуват единствено пациенти с COVID-19, също изпитва затруднения по отношение на медицинския персонал.

В момента в дуловската болница работят само Акушеро-гинекологичното и Детското отделения.

При поетапно възстановяване и завръщане на боледуващия персонал ще бъде възобновена и дейността на съответните отделения, се посочва в съобщението.