С посещения в 4 села от община Ситово продължиха откритите приемни на Областната администрация в Силистра в различни населени места в областта.

В селата Добротица и Любен жителите споделиха притеснението си във връзка с честите нашествия на лисици и чакали от близките гори, включително през деня. Наблюденията показвали, че дивите животни ползват изоставени къщи, за да се развъждат и така по-непосредствено ставали част от живота на хората, нападайки птичите стада в техните дворове.

Отново в Добротица е изразена тревога по повод високата скорост, развивана от преминаващите през селото тежкотоварни автомобили, с което заплашвали живота на хората. Търси се съдействие за монтиране на камери в началото и в края на селото, за да се засича скоростта, от което да има последствия за шофьорите, неспазващи ограниченията.

От нужда от огледало, за да бъде в помощ на преминаващите автомобили, заявиха, че имат по подобни причини  и в село Любен – на Г-образно кръстовище, където липсва видимост и има опасност от катастрофи.