Лично лидерът на Бирената партия в Силистра Марин Минев – Джона се нагърби с нелеката задача пръв в града за зареже лозите в навечерието на празника Трифон Зарезан. Само определена медия, поради своята активна обективност, бе поканена на събитието, изпълнено по всички закони на лозарското изкуство.

„Не е леко да поемаш отговорността на колегите от „Партията на вината“, но за съжаление в Силистра няма тяхна организационна структура, сподели партийният лидер. През есента се налага да отменям ритуалите и на другата присъдружна партия – Ракиената, и да пускам първия първак от казаните. Но когато човек се е посветил на народната кауза, трябва да носи кръста си“, коментира видният политик.

Днес той и друг известен винар – Йордан Йорданов – Данчо Брадата, зарязаха първата асма в тазгодишната кампания. По 50 бакъра вино дава лозов чукан, обработен от отрудената партийна ръка, скромно си призна Марин Минев. Постоянно го канили по лозята, но душата му била отдадена изцяло на ръжта и хмела, въздъхна той и извади червеното мезе.