Уважаеми читатели, предлагаме Ви кратки интервюта с участниците в предизборната листа на партия „Демократична България“ от 20-ти Многомандатен избирателен район Силистра за предстоящите парламентарни избори на 11 юли 2021 г.

Защо решихте да се включите в листата за народни представители на „Демократична България“?

Дошло е време за промяна. Ред е на младите и образовани хора в България да покажат своите възможности и желание за развитие тук, в собствената си родина. Листата на „Демократична България“ е изпълнена точно такива лица, готови да предоставят своя опит в полза на всички нас. Отговорност е да съм част от този екип.

С какво бихте могли да помогнете на кампанията и партията?

С популяризиране на идеите на „Демократична България“, разясняване на ползите от това човек да упражнява политическите си права и, че нашият избор е решаващ за последващото управление на национално и местно ниво.

С какво първо трябва да се заеме новото правителство?

Новото правителство ще е изправено пред трудната задача да  въведе ред в управлението на държавата. Необходима е смяна на директори на дирекции и началници по всички етажи на властта, нямащи необходимото образование, опит и квалификация за заеманата от тях позиция.

Да се даде ход на съдебната реформа и подвеждане под отговорност на политици с доказани корупционни практики.

Каква е досегашната Ви партийна дейност в Силистра?

Член съм на ПП „Движение Да България“ от юли 2019 г.  Няколко месеца по-късно бях включена в листата на „Демократична България – Обединение“ за общински съветници на местните избори в гр. Силистра.

Какво бихте казали на съгражданите си, за да гласуват за Вас?

В управлението на страната трябва да участват честни, справедливи и принципни хора, които да защитават обществения интерес.

От позицията на Вашата професия, какво би могло да се подобри към настоящия момент в страната, а и на местно ниво?

Прекратяване на практиката на политически назначения в образователната система;

Въвеждане на мандатност на директорите;

Предлаганите специалности и професии в професионалните училища да бъдат съобразени с нуждите на индустрията в региона.

Като наблюдавате политическите разпри и опитите за ревизия на досегашното управление на национално ниво, смятате ли, че те са необходими и по регионите?

Да!