За неопределено време се преустановяват театралните постановки в Силистра, съобщи директорът на институцията Златина Станева. Отменени са 7 постановки и са спрени гастролите в съседни градове и села, поради което през март театърът ще загуби около 40 000 лв. Директорът на Художествената галерия Йордан Колев съобщи, че културното заведение не работи с посетители, дори вчера е била отменена планирана изложба на румънски художници.

В Природонаучния музей в Сребърна колективът е на работните си места и се подготвя за откриването на новия туристически сезон, заяви директорът му Елена Илиева.

Вчера директорът на Регионалната библиотека Светла Ангелова издаде заповед за условията за работа при грипната епидемия. Храмът на книгата ще обслужва само читатели, които вземат или връщат книги, не работят всички видове читални.

Директорът на Регионалния исторически музей д-р Николай Тодоров заяви, че посещението в експозициите става само по 2-3 души и без екскурзовод. Същевременно на 3 март, когато посещенията бяха безплатни през двата музея в Силистра – Археологическият и Етнографският, са преминали общо около 700 души

Пролетният празник на алианите в Брадвари „Невруз“ няма да се проведе в събота

„Пострадали“ от коронавируса са и дейностите на Държавния архив. За неопределено време се преустановява работата на читалните на държавните архиви. Справки ще се извършват чрез електронните услуги, посредством административната интернет страница на Държавна агенция „Архиви” – www.archives.government.bg.

Най-малко със седмица се отлага стартът на Областното първенство по футбол, съобщи председателят на БФС в Силистра Георги Нарлев. Мачовете от двете групи в първенството трябваше да започнат на 14 и 15 март.

Не се знае и кога ще се проведат събитията от културния календар на община Силистра. За тази седмица бяха планирани пролетният празник на алианите „Невруз“ в село Брадвари и Осмомартенското дамско рали състезание.

От Окръжния съд в Силистра заявиха, че чакат решението на Съдийската колегия при Висшия съдебен съвет за отмяна в цялата страна на съдебните заседания. По неофициална информация работата на съдилищата могат да бъдат отменени за един месец.