В Районната избирателна комисия /РИК/ в Силистра са доставени бюлетини за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители, съобщиха от Областната администрация, където се помещава комисията.

Получени са по 117 700 бюлетина за всеки от двата избора, се казва в съобщението.

Според предварителните разпоредби те ще бъдат раздадени по общини в четвъртък – 11 ноември. Това ще става по определен график. Първо ще бъдат получени от най-голямата община – Силистра.

По данни на РИК 229 е общият брой на секциите за гласуване в седемте общини на Силистренска област. От тях 8 са подвижни секции за хора със затруднения. В 54 секции избирателите ще гласуват само на хартия. Машинно гласуване ще има в 175 секции, като в 35 от тях машините ще са по две. Засега не е известен броят за гласуване в “ковид-секции”, тъй като се уточнява списъкът на гласоподавателите, за които те са предназначени. С участие на представители на РИК за 20-и многомандатен избирателен район Силистра в населени места в областта приключиха демонстрациите за пробно гласуване със специализирани устройства за гласуване с инсталирана демо версия, се посочва в съобщението.