Близначките Мервин и Мелвин Мурад са тазгодишните носители на наградата за студенти с отличен успех в силистренския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Ритуалът по връчване на наградата за най-висок успех се проведе в областната администрация. Областният управител Ивелин Статев поздрави отличничките в специалността „Български и чужд /английски/ език“.

Отличничките, заслужили специални поздравителни адреси, ваучери и цветя от представителя на държавната власт в област Силистра, са родом от село Дичево, община Главиница. Възпитанички са на основното училище в село Сокол и на СУ „Васил Левски“ в Главиница. Неведнъж са участвали със свои разработки в научните студентски четения, организирани от висшето учебно заведение, част от което е и филиалът му в Силистра с директор доц. д-р Румяна Лебедова. Тази година докладът им е бил за проведената от тях педагогическа практика за преподаване онлайн в училищата в град Дулово. Наградата на областния управител на Силистра за студент с най-висок успех от съответния випуск е учредена преди десетина години и е връчвана при почти всички досегашни ръководители на областната администрация. Обикновено връчването става по време на тържеството, провеждано в най-голямата зала на Филиал Силистра. За втора поредна година това се случва в кабинета на областния управител, съгласно противоепидемичните мерки, разписани на централно държавно ниво, с които се съобразява и ръководството на университета.