Със изпит със символичен характер в събота ще завърши дейността на Летния клуб по ветроходство, преминал под егидата на Общината в силистренския „Дунавски клуб“, съобщи ръководителят на младите ветроходци Димитър Димитров – Боцмана.

За трета поредна година любителите на силни усещания, благодарение на общинската инициатива ще получат удостоверения за завършен курс по ветроходство в клас „Оптимист“. Месец и половина деца от 8 до 14 години правиха първите си стъпки в атрактивния спорт, преминавайки през всичките му етапи.

Всяка година след летния клуб по интереси на сериозна подготовка в „Дунавския клуб“ се отсяват по 4-5 деца с постижения и умения във ветроходството, сподели Димитър Димитров. С годините те натрупват спортен актив, но най-вече самочувствие на ветроходци, чувство за екипна работа и самодисциплина при природните условия в реката или морето. Въпреки, че през последните години старата слава на ветроходното дело в Силистра залиня, „Дунавският клуб“ успява да поддържа ниво на подготовка и участия в състезания.

Въпреки условията на вирусната пандемия, наесен ще се проведе традиционната ветроходна регата.