80 години след влизането на Българската армия в Тутракан след освобождението от румънска окупация утре жителите отново ще съзрат военни униформи, офицерски пагони и армейска техника.

Повод е информационната борса за набиране на войници и матроси, която ще се проведе в Града на рибарите, съобщиха от Военното окръжие в Силистра.

От 15,00 ч. в парк „Христо Ботев” Българската армия ще подреди бронирана техника – БТР и „Гардиън“, щабни тежкотоварни машини, оборудване на „Военна полиция“, всички видове стрелково оръжие и оборудване. Атрактивни щандове ще представят Морският специален разузнавателен отряд /морската пехота/, Специалните сили и представителите на всички военни училища в страната, съобщи началникът на Военното окръжие подполковник Ивайло Александров.

Символичен командир на събитието ще бъде капитан първи ранг Камен Кукуров, началник щаб на Военноморските сили.

От 17,00 ч. в парка ще се проведе концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили и вокални формации от Тутракан.

Организатор на събитието е Централното военно окръжие с любезното съдействие на община Тутракан. Подобна информационна борса бе проведена миналата година в Силистра и предизвика огромния интерес на гражданите от всички поколения.