В горещия неделен ден, Силистра бе домакин на инициативата „Демократична България на две колела“. В националната мотообиколка участват два мотоциклета и микробус. Те акостираха в Дунавския парк, където бе обособен пункт за срещи и разговори с граждани.

Екипът бе посрещнат от водача на Силистренската листа на „Демократична България“ Златко Куртев и кандидатите за народни представители Стефан Железов, Мария Илчева – Иванова и Мария Иванова. Те показаха на дошлите силистренци как се гласува машинно със софтуера за симулация, разработен от “Ти броиш”.

Посланието на националната ни обиколка е свободата, която е в основата на кампанията ни тази година, заяви организаторът на инициативата Даниел Неделчев, който е част от листата на обединението в 24 МИР в София. „Борим се за свобода и равенство на всички граждани пред закона. Политическият вятър духа в платната на ДБ. В Силистра, както и на другите места, които посетихме се вижда, че хората се чувстват много по-свободни и са готови да отвоюват обратно държавата”, каза още той. Според Неделчев „Демократична България“  има огромния шанс и потенциал да стане трета политическа сила.

Следващата дестинация на мотообиколката е Русе, а финалът е в София на 3 юли.