По стечение на обстоятелствата днес – 18 май, Международният ден на музеите, археологическата и етнографската експозиции на Регионалния исторически музей в Силистра ще приемат посетители при строго спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от музея. Носенето на защитни маски е задължително. Задължително е и спазване на дистанция от 1,5 м.

Посетителите стриктно трябва да спазват указанията на екскурзоводите за движение в залите на експозициите. Допускат се индивидуални посетители или групи от 4-5 души. Работното време е от вторник до събота от 9,00-12,00 и 12,30-17,00 ч.

Служителите на Природонаучния музей в Сребърна също чакат посетителите си. Резерватът предлага красотата на природата, разнообразието от птици и чисти въздух, като се спазват всички мерки за сигурност за опазване на здравето. През периода 14 май – 14 юни работното време ще е от 8,00 до 17,00 ч. без почивен ден като от 12,30 до 13,00 ч. ще се извършват дезинфекционни дейности.

Художествената галерия вече отвори врати и предлага на почитателите на изящното изкуство изложбата “Натюрморт и интериор”. В изложбата са включени 31 живописни творби от фонда на галерията, на изявени автори като Андрей Даниел, Сава Савов, Данаил Дечев, Борис Иванов, Димитър Хинков, Панайотис Гуджимисис, Надежда Кутева, а също така и силистренските художници Димитър Георгиев, Георги Куртев, Йордан Кисьов, Антон Димитров и други.